Werkplekbeheerder met buitenland ervaring

Toon interesse

introductie

In 2007 komt beste man met zijn, toen nog, vriendin naar Nederland. Hij heeft reeds mooie ervaringen opgedaan in Suriname, maar zijn vriendin wilt zich gaan specialiseren op gebied van Notarieel Recht. Aangekomen in Nederland volgt zij de studie Master Notarieel Recht en hij gaat als freelancer IT aan de slag.

In 2014 wordt hem een baan aangeboden door NWZ ziekenhuisgroep. Hij komt daar in een team te werken als Werkplekbeheerder. Hier heeft hij onder andere een migratie project gedaan.
Het volgende verteld hij:
• Ik ben bekend met migratie projecten, dan wel het overzetten van personen of systemen naar een andere omgeving, voorbeeld hiervan is het MCA ziekenhuis in Alkmaar die migreerde van WinXP naar Win7 met hun totale personeel en Applicatie park. Mijn deel aan dit project was het omzetten van de email box en de c.a. 6000 leden. Ook testte ik applicaties in Win7 waar nodig en legde het contact met de desbetreffende software bedrijf voor de nodige bijwerkingen en aanpassingen.
• Na de test fase nam ik deel aan het productie team, die belast was met het klaarmaken van de systemen en de bijgewerkte applicatie uitrolde via SCCM. Hierbij was mijn taak het inspoelen van de werkstations met reeds aangemaakte image en rolde deze dan uit naar de wekplekken. Voor het testen en monitoren van de systemen in de testfase werd gebruik gemaakt van virtuele omgeving en een gecreëerde testruimte. Het productieproces werd dus niet belast alvorens de test resultaten positief werden bevonden door key users (gevorderde gebruikers van de applicaties) Hierna werd de documentatie van het geheel vast gelegd als kennisitem voor naslag en verbetering.
• Verder blijf ik effectief presteren ongeacht de omstandigheden zoals tijdsdruk, druk van meerdere of moeilijke opdrachten, sociale druk, tegenslag, teleurstelling, tegenspel of crises. Flexibiliteit wordt door de verschillende situatie aanpassingen mijn normale ritme en werkhouding. Binnen een bedrijf, zet ik me volledig in en waar nodig ga ik op zoek naar het randje dat nog daarboven zit ter verbetering van de kwaliteit. Ik probeer zoveel mogelijk secuur te zijn in mijn werk, maar blijf objectief.
• Ik heb ruime kennis van Microsoft omgevingen zowel de server omgeving (active directory) als de cliënt, firewalls, internetbrowsers en web services. Mijn prioriteit is altijd gericht op een vloeiend verloop van het automatiseringsproces, waardoor ik vaak mee denk en -werk aan vernieuw projecten en ook oog heb voor de ontwikkelingen op dit gebied. Stabiliteit en efficiency behoren tot mijn eind streven.

Verder is hij een fijne man om mee te werken. Een man met een vrolijk uitstraling, een aanpakker en een man met ruime kennis en kunde in zijn vakgebied.

Hij staat open voor detachering, een freelance opdracht en een arbeidscontract.

staat open voor

Werkplekbeheerder | Systeembeheerder | Functioneer Applicatiebheerder

Ervaring & kennis

Educatie
Microsoft Certified Technology Specialist (70-680)
CompTIA A+ PC Technician
Netwerk+
ITIL.v3 Foundation
HBO Technisch beheerder (te behalen in mei 2017)


Werkervaring
juni 2016 – heden VWE | (Functioneel) Applicatiebeheerder
In verband met de komst van een nieuwe online-tool voor de klanten, heb ik de klant wegwijs gemaakt door deze tool. Tevens ben ik de eerste en enige aanspreekpunt voor de klanten indien er problemen zijn. Dit heb ik gedaan met TeamViewer.

2014 – 2016 NWZ ziekenhuisgroep | Werkplekbeheerder
Als Werkplekbeheerder is mijn taak dat gebruikers door kunnen werken, zonder IT-problemen. Ook ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de werkstations, bepaalde software en alle randapparatuur, dus had ik nauw contact Systeembeheer en/of externe leveranciers.
Het verzorgen van tweedelijns support is ook mijn dagelijkse taak.
Verder ben ik verantwoordelijk voor het gereed maken van de werkstations door deze te deployen middels SCCM met Windows 7 Enterprise. Beoordelen als de werkplek voldoet aan het principe van het ziekenhuis en de inrichting daarvan volgens het standaard (kantoor automatisering) of een Medische werkplek.
Migratie project: Migratie van het nu NWZ ziekenhuisgroep, toen nog het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini ziekenhuis , inclusief de andere locaties van een Windows XP omgeving naar de thans gebruikelijke Windows 7 omgeving met al de gebruikers en werkstations.

2007 – 2013 IT freelancer
Belast met het ondersteunen, installeren, repareren, configureren bij de eind gebruiker en/of aanschaf van randapparatuur, voor systemen vanaf Windows XP tot Windows 8. Ook het onderhouden van netwerken zowel bekabelt als draadloos, of het aanleggen daarvan. Instellen en configureren van VPN verbindingen. Informatie verschaffen over bepaalde software, adviseren bij de aanschaf van Soft- en/of Hardware. Waaronder ook de uitleg ten behoeve van de werkwijze van software valt. Ik werd in voorgaande ingelicht wat de behoeften waren van de klant en moest dan een gepaste oplossing hiervoor hebben. Vaak werd de Software dan eerst getest, zodat deze goed aansluit aan deze behoeften.

2004 – 2007 Ministerie van Arbeid Technologische ontwikkeling en Milieu Suriname | Werkplekbeheerder
Als Werkplekbeheerder is mijn taak dat gebruikers door kunnen werken, zonder IT-problemen. Ook ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de werkstations, bepaalde software en alle randapparatuur, dus had ik nauw contact Systeembeheer en/of externe leveranciers.
Migratie project: Migratie van computers binnen het Ministerie en directoraten. Het in werking brengen en de totstandkoming van een Netwerk met domein binnen het ministerie.

1999 – 2004 De Nationale Assemblee van Suriname | Werkplekbeheerder
Als Werkplekbeheerder is mijn taak dat gebruikers door kunnen werken, zonder IT-problemen. Ook ben ik verantwoordelijk voor het beheer van de werkstations, bepaalde software en alle randapparatuur, dus had ik nauw contact Systeembeheer en/of externe leveranciers.
Migratie project: Implementatie van Windows 2000 en de migratie van Windows 98 naar Windows 2000.


IT Kennis & Kunde
Microsoft Dynamics CRM
Microsoft Lync
Microsoft Office 2013
Microsoft Office 2010
MSTSC
Windows 2008 Server (R2),
Windows 8
Windows 7
Windows XP
Windows Vista
SCCM 2012 R2
Active Directory (Users and Computers)
Exchange 2010
VMWare
VPN
TeamViewer
UMRA
FTP, SMTP
Single Sign On (SSO) software b.v. imprivata
.NET systemen, Internet Information Server, FTP, SMTP, SOAP, XML
Agile
Biztalk
Firewall


Talenkennis
Schrijven Spreken
Nederlands Moedertaal Moedertaal
Engels HBO-niveau HBO-niveau

Toon interesse